Prisförfrågan

Innan vi går in på själva kostnaden för ditt projekt, hemsida eller rekrytering (etc) börjar vi med att reda ut lite om bakgrunden.

Vad kostar en hemsida? En standardfråga som givetvis är svår att besvara. Men istället för att ge något nonsense-svar så kommer här ett bättre svar på frågan. En hemsida (som vi kallar för webbsida) har olika prissättning beroende på vilken tid det tar att bygga den, vem som bygger den, om färdiga mallar används eller om den ska byggas helt från grunden.

För att förenkla kan man säga att om du vill ha en enkel webbsida med ett CMS (Content Management System, dvs ett program som man kan ändra den i), vilket vi brukar använda oss av WordPress, så kostar det ca 30.000-50.000kr. Det är inte tekniken som kostar. WordPress är helt gratis och de flesta ”teman” (utseenden) kan man köpa för några dollar. Det som kostar är tiden det tar att skapa innehållet, kunskapen hur man skapar det samt att strukturera sidorna så de inte bara är där för skojs skull. De ska ju fylla ett syfte – att få mer business/förfrågningar eller generera någon form av mätbar aktivitet. Nu blev det avancerat, men det är länge sedan företag hade en webbsida med sitt telefonnummer.

Svar: En webbsida kan kosta 30.000kr.

Vad kostar utveckling av ett helt nytt webbsystem? Du kanske behöver ett bokningssystem till dina stugor, bordsbokning till din restaurang, tidsbokning som frisör eller en e-handelssajt för att kunna sälja prylar på.

Först och främst finns det ingen anledning att bygga saker som redan finns, om de passar verksamheten och har det som de behöver. För e-handel finns exempelvis Shopify över hela världen där man betalar $29 per månad för allt. Men sedan tillkommer givetvis kreditkortsbetalningsavgifter på ca 3-4% beroende på din omsättning. Det finns system till allt därute och de flesta hyrs per månad. Det kallas SaaS (Software as a Service)

Skulle det mot förmodan inte finnas, så kan det i vissa fall löna sig att utveckla det med hjälp av en webbyrå eller systemutvecklingsföretag. Dock så får man räkna med att det kan kosta 500.000kr bara att ta fram dina krav (dvs alla dina funktioner som du vill ha). Sedan ska det utvecklas. Sätt ett team på 5 personer att arbeta agilt i 5-6 månader så har du en riktigt cool och bra prototyp, räkna med att det kostar 3-4 miljoner beroende på löner, arbetsgivaravgifter etc. Dessutom så ska företaget du jobbar med ha en viss marginal för att våga anställa och köra projektet. Man kan ibland räkna med att det kan kosta ca 1250-2000kr/timme per konsult, och inga projekt görs under 200 timmar. Det blir 250.000kr – men igen så är det väldigt lågt räknat och det finns ju givetvis projekt som har haft mycket mer personal och timmar. Lägg på moms också.

Svar: Utvecklingen av ett webbsystem kostar mellan $29/månad och 2 miljoner kronor

Då går vi raskt vidare till rekrytering och frågar oss samma fråga – vad kostar en rekrytering? Om vi hoppar över den uppenbara problematiken och enorma kostnaden för en felrekrytering, som uppstår om den vi anställer inte lever upp till de förväntningar som ställdes, dvs inte levererar, eller att företaget inte lever upp till de förväntningar som ställdes. Det kan kosta en halv årslön eller mer att göra en felrekrytering, och då är andras lön och kostnader inte medräknade.

Går vi däremot in på vad tjänsten att rekrytera kostar så är det ”relativt” enkelt att uppskatta. Går man till rekryteringskonsulter får man räkna med 110.000-250.000kr för ett rekryteringsuppdrag. Det man betalar för är egentligen den tid rekryteringskonsulterna lägger ner på att hitta rätt kandidater, intervjua dem och presentera för företagen. Många gånger är det enda sättet att rekrytera bra profiler/anställda, eftersom rekryteringskonsulter har tillgång till egna databaser och har stora kontaktnätverk, även om många helt sonika sitter och söker på LinkedIn.

Har man tid att själv göra rekryteringen så kan kan använda sig av onlineverktyg som underlättar rekryteringen avsevärt. En del kan dessutom hitta rätt bland CVn och lista kandidaterna efter deras kunskaper, vilja, personlighet, kompetens och erfarenheter. Inqbr har varit med och byggt ett rekryteringssystem som gör just det – https://hyro.app. Genom den tjänsten betalar man bara en låg månadsavgift (från 2995kr/månad) och det är ju lätt att se att det finns mycket pengar att spara, om man lägger ner lite tid själv. Flera rekryteringskonsulter använder idag Hyro själva.

Svar: Att rekrytera kostar mellan 2995kr/månad och 250.000kr.

Nu har vi gått igenom de mest vanliga frågorna runt våra tjänster, och vi kan gå in på själva prisförfrågan. För att det ska bli bäst helt enkelt så föreslår vi att vi bokar ett möte. Där diskuterar vi ert behov, ser vad som behövs göras och kan lämna en riktig offert.

Skicka en prisförfrågan genom att maila robert@inqbr.com och glöm inte att skriva lite om projektet/rekryteringen, vad du förväntar dig och ditt telefonnummer. Det går också bra att ringa Robert på 076-108 10 95. Vi hörs!

Vidare kontaktdetaljer hittar du på sidan om oss.